Sitter i kyrkan och väntar på julnattsmäss...

imag1043_1324764 (MMS)

Sitter i kyrkan och väntar på julnattsmässa i valbo. Jag har haft en bra julafton :) fick mycket på min önskelista:) framöver kommer det på det som jag fick :) ha en bra kväll/natt på julaftonen


God jul alla där ute! :) nu kollar jag på ...

God jul alla där ute! :) nu kollar jag på Kalle anka, utan de är det ingen jul. Ha en bra julafton alla :)


Jullov!

Ja, äntligen har det kommit, det efterlängtade jullovet. Var julavslutning idag, var knappt en timme i skolan. Sedam gick jag och Emelie och åt buffe på en kina resturang. Efter det far vi och fixa julklapp. Jag är äntligen klar med alla mina, fast det var jag för någon dag sedan. Känns skönt. Imorgon blir det att fixa lite saker. Jag har inte fattat 100% att det faktiskt är jul på lördag :)


Fläskfilé inlindad i smördeg!

Igår gjorde jag fläskfilé inlindad i smördeg. Detta var mycket gott och jag har inte ätit det förr :) Detta ska ingå i mitt arbete i skolan, mina recept som jag kommer att lägga ut här kommer att tillhöra skolan, så behöver jag inte skriva de varje gång.


Det jag använde mig av var:

Fläskfilé (fryst eller färsk). Jag använde mig av fryst som jag tinade.
Smördegplattor som var fryst.
Cremé fraiche naturell
mjuk vitlöks ost


Såhär gjorde jag:

Stek fläskfilén hel så den får en fin färg på sig, en fin yta. Lägg den på en färdigrullar deg (mitt fall plattor). Gör snitt i fläskfilén och lägg i något gott ni gillar (gjorde fyra snitt) och sedan la jag cremé fraiche. Linda in resten av filén in i smördegen. Låt den stå i ungnen tills degen har fått färg. Ca 20 min. Servera till t.ex. pommes eller något man gillar. En god sallad till :)

BILD



MUMS!

Mina Kommentarer:
Gick Jätte bra att göra denna maträtt :) Jag hade som sagt inte gjort eller ätit detta förr. En sjukt god maträtt. Det som var lite svårt med denna maträtt var att linda in fläskfilén i smördegen så att det inte gick sönder. Allt bara smälte in tillsammans när man åt det.


Flygande Jakob


Ingredienser:

  • 1 kg kycklingfilé
  • 140 g bacon
  • 3 st bananer
  • 2 dl chilisås
  • 5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl jordnötter


Gör så här:

Strimla kycklingfilé och bacon. Hetta upp en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna på medelstark värme tills filén fått fin färg. Gör detta i 2-3 omgångar så att det blir lagom mycket i stekpannan. Lägg över kyckling- och baconbitarna i en hyfsat stor ugnsform. (Jag använder en rektangulär som är 22 x 35 cm och 4 cm djup eller den ovala på bilden.)

Skiva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna.

Vispa grädden och blanda med chilisås. Häll över och bred ut. Strö över jordnötter.

Gratinera i mitten av ugnen 225 grader i 15 minuter.

Servera med kokt ris och sallad


Maträtt att göra på hälsoprojektet.


Skolan och gör inget!

Sitter i skolan nu och har gjort det sedan halv nio då lektionen skulle ha börjat, fick reda på att läraren var sjuk. Då kunde man ha haft sovmorgon och jag har bara en lektion till sedan så har jag lunch och sedan ska jag iväg på julfest på jobbet. Det ska bli trevligt trevligt :) Fick reda på provet igår som vi hade i sjukvården för ett tag sedan, jag fick VG och jag var en av de "bästa" som hade lagt ned mest med tid. Det känndes bra det :) Fick också reda på hur jag ligger både i sjukvård och omvårdnad och där ligger jag på VG och det känns skönt också :) så skönt att vara klar med alla uppgifter där också så nu är jag ledig från alla dessa lektioner. Jag har ingen rest i något ämne vad jag vet nu, känns underbart :)

Det är skolans fel att jag börjat med denn...

imag1005_1323723 (MMS)

Det är skolans fel att jag börjat med denna hobby, torrtovning. Ikväll fick det bli två tomtar:) utan öga, bara nästa. Så söta så dessa tomtar, väldigt nöjd blev jag :)


Potatis och Purjolöksoppa

imag0986_1323278 (MMS)

På idrotten så ska vi göra ett hälsoprojekt och fick välja själv vad, jag valde att utveckla min självkänsla inom matlagning för framtiden:) har börjar idag, idag blev det potatis och purjolökssoppa. Till dess åt jag vitlöksbröd som är färdig. Gör så här: 1. Skala och skölj potatisen. Ansa och skölj purjolöken. Skär allt o mindre bitar. 2. Värm matfettet i en större kastrull eller en gryta. 3. Fräs löken i matfettet 4. Tillsätt potatis, vatten och grönskaksbuljongtärning och låt det koka upp. 5. Sänk värmen och låt soppan koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 min 6. Smaksätt med peppar och eventuellt salt. 7. Om du vill att soppan ska vara "simmig" kan du vispa sönder potatisen. 8. Strö över eventuellt klippt persilja om det önskas. Serveras med bröd Man kan välja själv hur mycket potatis och purjolök man vill ha, kan vara till olika personer


Här har det varit plugg hela morgonen, int...

imag0979 (MMS)

Här har det varit plugg hela morgonen, inte lite heller. Nu iväg och jobba :)


RSS 2.0