Kycklingfilé med soltorkade tomater
Fredags blev det denna maträtt!
Använde mig utav:
2 port
4 st kycklingfiléer
Salt och Peppar
1 msk Olja eller flytande margarin (använde mig av lite av varje)
1 dl vatten (jag tog mer så att man var 100% säker på att kycklingen var klar)
2 dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
6 st soltorkade tomater (jag tog 10, gillar det)
1/2 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk sambal oelek
10 urkärnade svarta oliver (jag tog inga, gillar det inte)
5 färska basilika blad (tog torkad iställetl, 2 krm)
Gör såhär:
Blötlägg de soltorkade tomaterna i vatten ca 20 minuter. Hetta upp oljan i stekpannan och krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och bryn de fint. Häll på vatten,grädden,kycklingfonden. Tilsätt sambal oelek och låt puttra på svag värme utan lock ca 15 minuter. Rör i det skivade oliverna och ha i basilikabladen. SERVERAS MED RIS ELLER PASTA :)
SMAKLIG MÅLTID!!
BILD!
Som var svårt med denna maträtt var att man var helt 100% säker på att kycklingen var genomstekt. Men jag lyckades med det, jag gjorde så att den fick puttra några få minextra än den skulle.