Kycklingfilé med soltorkade tomater

Fredags blev det denna maträtt!


Använde mig utav:

2 port


4 st kycklingfiléer

Salt och Peppar

1 msk Olja eller flytande margarin (använde mig av lite av varje)

1 dl vatten (jag tog mer så att man var 100% säker på att kycklingen var klar)

2 dl matlagningsgrädde

1 msk kycklingfond

6 st soltorkade tomater (jag tog 10, gillar det)

1/2 tsk torkad rosmarin

1/2 tsk sambal oelek

10 urkärnade svarta oliver (jag tog inga, gillar det inte)

5 färska basilika blad (tog torkad iställetl, 2 krm)


Gör såhär:

Blötlägg de soltorkade tomaterna i vatten ca 20 minuter. Hetta upp oljan i stekpannan och krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och bryn de fint. Häll på vatten,grädden,kycklingfonden. Tilsätt sambal oelek och låt puttra på svag värme utan lock ca 15 minuter. Rör i det skivade oliverna och ha i basilikabladen. SERVERAS MED RIS ELLER PASTA :)

                                                                  SMAKLIG MÅLTID!!



BILD!



Som var svårt med denna maträtt var att man var helt 100% säker på att kycklingen var genomstekt. Men jag lyckades med det, jag gjorde så att den fick puttra några få minextra än den skulle.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0