Köttfärspaj

Mitt projekt börjar lida mot sitt slut, jag har några gånger kvar. Idag blev det att göra köttfärspaj:)

Det som jag använde mig utav:

Deg:
Vetemjöl
Smör
Vatten

Fyllning:
Köttfärs
Rödlök
Majs
Paprika
Chilisås
Grönsaksbuljong


Gör såhär: Jag började med att göra paj skalet, blandade alla ingredienser med varandra. Knåda ihop de. Sedan så fräste jag löken och stekte köttfärsen, efter det tillsatte jag chilisåsen, paprikan och majsen och rörde om. Kryddade på slutet med de kryddor man gilla, jag använde mig utav svartpeppar, salt och rosmarin:) Sedan lade jag på körtfärsblandningen på paj skalet och hade över ost över och satte in i ugnen.

Min kommentar: lite svårt att steka halvfryst köttfärs. Men annars var det en bra sak att träna på för att stärka sitt självförtroende:)


Kyckling med bulgur

Idag var det jag som stod för middagen. Jag har kommit över halvvägs på mitt projekt i skolan 😄


Det som jag använde mig utav:

Huvudingredienser:
Kycklingfilé
Bulgur

såsen:
Gräddfil
Chilisås
Citronpeppar
Örtsalt
Rosmarin

Sallad:
Gurka
Tomater
Ruccola
Rödlök
Majs

Såhär gjorde jag:
Började att tina kycklingen. Efter det stekte jag filéerna så att de fick fin färg. Sedan hällde jag på vatten och det stekte efter ett tag. Medan kycklingen stekte så fixa jag bulguren. Det står på paketet hur den ska kokas. Sänkte värmen på kycklingen. Jag hade frysta majs, så då kokade jag de så att det blev mjuka och varma. Majsen var till salladen. Sedan så fixade jag såsen, blandade alla ingredienser i en skål, in i kylen. Sist men inte minst gjorde jag salladen. Jag skar allt utom ruccolan. Sedan serverade jag med allt.


Min kommentar: jag tyckte inte att det var nå speciellt svårt, men det som var lite klurigt var när kycklingen var klar, att den inte blev nå rosa inuti. Jag hittade på maträtten själv, rekommenderar att prova 😃🌴


Första inlägget från min nya telefon, IPho...

Första inlägget från min nya telefon, IPhone 4s vit, jag blev jätteglad när jag fick meddelande att den hade kommit efter att ha väntat drygt tre veckor :)


Broccolisoppa med rostad vitlökssås

Tid 15 min

4 portioner


500g broccoli

1 hackad gul lök

1 liter hönsbuljong

0.5 tsk salt

0.5 tsk svartpeppar

0.5 dl först basilik

Rostad vitlökssås

1 stor pressad vitlöksklyfta

2 msk olivolja

0.5 tsk salt

2 dl turkisk yoghurt

Gör såhär

1. Skiva broccolistjälkarna och spar buketterna. Koka stjälkarna och lök i hönsbuljong ca 5 min. Salta och peppra.

2. Tillsätt buketterna och koka yttligare ca 5 minuter. Vänd ned basilika och mixa med mixstaver till slät konsisitens.

3. Bryn vitlöken med olivolja och salt tills vitlöken fått färg, ca 3 minuter. Blanda vitlöksoljan med yoghurten och servera en klick till soppan.

BILD!



Mina kommentarer:
Det som var svårt med den soppan var att få ihop vitlökssåsen, att inte vitlöken skulle brändas. Det gick bra att få ihop soppan till en bra konsistens. Jag är väldigt nöjd med soppan själv, den smakade jätte bra, väldigt mättande.

Kycklingfilé med soltorkade tomater

Fredags blev det denna maträtt!


Använde mig utav:

2 port


4 st kycklingfiléer

Salt och Peppar

1 msk Olja eller flytande margarin (använde mig av lite av varje)

1 dl vatten (jag tog mer så att man var 100% säker på att kycklingen var klar)

2 dl matlagningsgrädde

1 msk kycklingfond

6 st soltorkade tomater (jag tog 10, gillar det)

1/2 tsk torkad rosmarin

1/2 tsk sambal oelek

10 urkärnade svarta oliver (jag tog inga, gillar det inte)

5 färska basilika blad (tog torkad iställetl, 2 krm)


Gör såhär:

Blötlägg de soltorkade tomaterna i vatten ca 20 minuter. Hetta upp oljan i stekpannan och krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och bryn de fint. Häll på vatten,grädden,kycklingfonden. Tilsätt sambal oelek och låt puttra på svag värme utan lock ca 15 minuter. Rör i det skivade oliverna och ha i basilikabladen. SERVERAS MED RIS ELLER PASTA :)

                                                                  SMAKLIG MÅLTID!!



BILD!



Som var svårt med denna maträtt var att man var helt 100% säker på att kycklingen var genomstekt. Men jag lyckades med det, jag gjorde så att den fick puttra några få minextra än den skulle.


Pastasås med pasta!

Det som jag använde mig utav:

Ett paket bacon

Flytande margarin

Vetemjöl

Riven ost

Kryddor (Citronpeppar, örtsalt och vanlig svartpeppar)

Mjölk

Sedan kan man ju som sagt varjera sitt innehåll



Såhär gjorde jag:

Först av allt så stekte jag baconen i som de var och lade de på att hushållspapper så att så mycket fett som möjligt skulle bort och efter ett tag klippte jag baconen i bitar och la på ett nytt hushållspapper och sedan smälte jag de flytande margarinet i en kastrull, vispade i mjöl och det kan man ta så mycket sås som man vill ha. Sedan hade jag i mjölk och vispade ut klumparna som bildades och det är lika där också hur mycket man vill göra. Jag kokade upp det och sedan tillsatte jag kryddorna ovan. Efter det tillsatte jag bacon. Lät det sedan puttra så att det blev den tjockleken man ville ha och till sist så tillsatte jag osten. Kokade pastan enligt beskrivningen på förpakningen. Serverades med skruvpasta och grönsallad.


Har tyvärr ingen bild på denne maträtt, slog mig när jag hade ätit upp det.


YEHA!

Ja, som sagt hade jag sista matteprovet i B kursen idag och vi fick reda på det också, jag klarade kursen, så HIMLA skönt att ha det gjort :) :) så skönt!  YEHHAAAAAAAAAA!!!!!!!



HEJDÅ DENNA BOK! TACK FÖR ATT JAG FICK LÄRA MIG!

Vad säger ni om detta schema?

dock bara preliminärt, men förr så har det inte ändras nå mycket. Inte kul om jag får säga min egna åsikt, fast en sak är ju bra att då har man mera tid på sig att göra sakerna i skolan än hemma. Men nu så ska jag i alla fall kolla igenom matten för att imorgon har jag som sagt sista provet i matte b.

Här kommer SCHEMAT!


En fin höstdag, solen kan få titta fram :)

imag0812_1326137 (MMS)

En fin höstdag, solen kan få titta fram :)


Rullader med fyllning!





Det som jag använde mig utav var!

Till rulladerna:
Lövbiff
någon god ost (grönmöggelost och philadelfiaost basilika)
tandpetare

Tillbehör:
Kokt potatis
Grönsallad

Såsen:
Matlagningsgrädda
Vatten
Mjöl
Margarin
Kryddor (Svartpeppar, örtsalt och citronpeppar)
Lite soja
Gjorde såhär:
1. Hade på osten på lövbiffen
2. Rullade ihop de och satt i tandpetare
3. Skala och kokade potatisen
4. Stekte rulladerna så att de blev fin stekyta och att de kände att de var bra
5. Gjorde såsen, det är en smaksak som man har, det får man välja själv. Om man gör en sås från grunden börjar man att smälta smör och sedan har i mjöl och rör om. Tillsätter vatten eller mjölk. Sedan får man välja hur man vill ha den.
6. Smörde en ungsäker form, lade rulladerna i den och hade över såsen och in i ugnen en stund. 10 min ungefär
7. Skar upp grönsaker, gurka,tomat,sallad och lök

Mina kommentar: Det som var svårt med denna maträtt var att man skulle få ihop rulladerna på ett bra sätt, att så lite som möjligt av fyllningen skulle åka ut. Sedan att man skulle steka så att man inte hade missat något när det stod ut tandpetare här och var. Men annars flöt allt på bra :)

Ursäkta för dubbla inlägg, jag vet inte om man kan ändra kategori på blogg.se om man har mobilbloggat.


Rullader med fyllning

imag1062 (MMS)

Det som jag använde mig utav var! Till rulladerna: Lövbiff någon god ost (grönmöggelost och philadelfiaost basilika) tandpetare Tillbehör: Kokt potatis Grönsallad Såsen: Matlagningsgrädda Vatten Mjöl Margarin Kryddor (Svartpeppar, örtsalt och citronpeppar) Lite soja Gjorde såhär: 1. Hade på osten på lövbiffen 2. Rullade ihop de och satt i tandpetare 3. Skala och kokade potatisen 4. Stekte rulladerna så att de blev fin stekyta och att de kände att de var bra 5. Gjorde såsen, det är en smaksak som man har, det får man välja själv. Om man gör en sås från grunden börjar man att smälta smör och sedan har i mjöl och rör om. Tillsätter vatten eller mjölk. Sedan får man välja hur man vill ha den. 6. Smörde en ungsäker form, lade rulladerna i den och hade över såsen och in i ugnen en stund. 10 min ungefär 7. Skar upp grönsaker, gurka,tomat,sallad och lök


Potatis och purjolöksoppa!

Till dess åt jag vitlöksbröd som är färdig.
Gör så här:
1. Skala och skölj potatisen. Ansa och skölj purjolöken. Skär allt o mindre bitar.
2. Värm matfettet i en större kastrull eller en gryta.
3. Fräs löken i matfettet
4. Tillsätt potatis, vatten och grönskaksbuljongtärning och låt det koka upp.
5. Sänk värmen och låt soppan koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 min
6. Smaksätt med peppar och eventuellt salt.
7. Om du vill att soppan ska vara "simmig" kan du vispa sönder potatisen.
8. Strö över eventuellt klippt persilja om det önskas. Serveras med bröd Man kan välja själv hur mycket potatis och purjolök man vill ha, kan vara till olika personer


Beställt och på väg till mig!


Ja, en iPhone 4s vit :) Jag längtar tills den kommer. Dock skulle de dröja ett bra tag, men de är värt att vänta.



Imorgon är det sista dagen på lovet, då blir det nog att vara med min vän Emelie och hennes dotter och hitta på något roligt. Men en sak som är också skönt att på torsdag har jag mitt sista matte prov i B kursen och sedan blir det aldrig mera matte för mig vad jag vet nu.

Gjort egen smootie:) helt ok faktiskt! Lig...

imag1057 (MMS)

Gjort egen smootie:) helt ok faktiskt! Ligger i soffan och kollar på sommar med Göran :)


2012!!

Igår var det som sagt nyår, den blev att spenderas med Jessica hemma hos henne. Där vakades det 80-tals fest och man skulle vara utklädd. Allt var bra! Där bjöds det på välkomms drink, förrätt,varmrätt och efterrätt :) efter att man har ätit det så kändes det som att man inte behövde äta nå mera på flera dagar men det blev trots ändå. Mycket folk med bra mycket skratt. En bra nyår som sagt, nu är det nytt år och vi blickar framåt :)


RSS 2.0